Zelfhulpgroepen
 
Voel jij je onbegrepen en kun je met niemand over je eetstoornis praten? Of twijfel je of je eetstoornis wel ernstig genoeg is? Durf je niet om hulp te vragen? Zou je graag met iemand willen praten die dit herkent, die begrijpt hoe jij je voelt? Dan is een zelfhulpgroep zeker iets voor jou.
 
Wat is een zelfhulpgroep?
Een zelfhulpgroep is een vertrouwde plek waar je met lotgenoten vrijuit kunt praten over je eetstoornis. Je kunt ervaringen uitwisselen en allerlei (dagelijkse) problemen bespreken. Het is fijn dat er naar je geluisterd wordt, en dat jij ook voor anderen een luisterend oor kunt zijn. Je hoeft je niet anders voor te doen dan dat je bent. Je kunt er zonder schaamte- of schuldgevoel je verhaal kwijt. Dat kan jou meer inzicht in je eetgedrag en het ontstaan van je eetstoornis geven. En dat helpt ook anderen dat inzicht te krijgen. Daarnaast werk je aan verandering van je eetgedrag. Dat wil zeggen dat je stap voor stap naar een zo normaal mogelijk eetpatroon toewerkt. Je probeert stukje bij beetje je lichaam te accepteren en meer zelfvertrouwen te krijgen.
 
Voor wie?
Heb je een (beginnende) eetstoornis?
Zoek je steun en begeleiding bij het veranderen van je (eet)gedrag?
Heb je behoefte om ervaringen uit te wisselen?
Ben je bereid om zelf initiatieven te nemen om je (eet)gedrag te veranderen?
 
Dan is een zelfhulpgroep iets voor jou.
 
Werkwijze
Elke bijeenkomst staat in het teken van uitwisselen van ervaringen. Ook worden de huiswerkopdrachten besproken die bedoeld zijn om je bewust te worden van je (eet)gedrag. Soms wordt er een thema besproken zoals: eetgedrag en obsessieve gedachten, omgaan met je omgeving, eigenwaarde, lichaamsbeeld en assertiviteit.